NIEUWS 

Met een 11e plaats op de 800 meter bij het Nederlands kampioenschap atletiek heb ik het eerste deel van het wedstrijdseizoen afgesloten. Niet het resultaat waar ik normaal gesproken gelukkig van zou worden, maar na mijn eerdere resultaten dit seizoen mag ik met deze uitslag zeker niet ontevreden zijn.

Het was de oplettende kijker misschien al opgevallen, ik stond niet aan de start van de Nederlandse Indoorkampioenschappen. Het voelt inmiddels misschien niet meer als iets 'nieuws' dat Lars van Hoeven afwezig is vanwege een blessure, maar het was zeker de bedoeling om mee te doen aan de NK Indoor.

Afgelopen zaterdag finishte ik als achtste op de 800m bij de Gouden Spike in een tijd van 1:51.65 min. Uit de titel van dit verhaal kan je het misschien al een beetje opmaken, mijn gevoel na deze wedstrijd was 'mwoah'. Na mijn toch wel goede prestatie van twee weken geleden geloofde ik er in dat een PR mogelijk was....

1:51.16! Mijn tweede wedstrijd dit jaar, vier seconden sneller dan twee weken geleden en 'slechts' een seconde boven mijn persoonlijk record uit 2018. Ik kan dus alleen maar tevreden zijn na de 800 meter die ik gisteren liep in het Belgische Heusden-Zolder.

Gisteren mocht en kon ik voor het eerst sinds februari 2019 weer een startnummer opspelden. Een paar weken geleden besloot ik dat ik, als mijn lichaam daar goed genoeg voor zou zijn, dit seizoen nog een aantal wedstrijden wilde lopen. Niet om mijn persoonlijk record te verbeteren, wel om wedstrijdritme op te doen met het oog op volgend seizoen....