NIEUWS 

Aanpassen

26-03-2020

Aanpassen is het woord dat de levensstijl van veel mensen op dit moment behoorlijk goed samenvat. Dat geldt ook voor mij.

Precies een jaar geleden liep ik mijn laatste wedstrijd voordat ik geblesseerd raakte. Toen baalde ik enorm dat ik tijdens het NK indoor 7 honderdsten tekort kwam voor een plek in de finale tussen de beste 800 meter lopers van Nederland. Nu ben ik blij dat ik een paar minuten heb kunnen hardlopen op een snelheid van 12 km/u.

De laatste keer dat ik zonder pijn hardgelopen heb is zeker acht maanden geleden. Maar afgelopen zaterdag was het weer zover. Na maanden zonder hardlopen zette ik mijn eerste passen met tussentijdse zweeffase. Weliswaar was dit op de AlterG, een apparaat dat je een beetje de lucht in tilt waardoor je niet met je volledige gewicht op de loopband...

235 dagen geleden ruilde ik mijn eerste looptraining in voor een alternatieve training op de fiets. Niet wetende dat er door het, op dat moment nog onbekende, pijntje in mijn voet nog een heleboel dagen zonder hardlopen zouden volgen. Maar de stijgende lijn lijkt inmiddels ingezet.

Het herstel van de stressfractuur in mijn voet verloopt alles behalve vlekkeloos. De afgelopen maanden waren gevuld met twijfel en onzekerheid over mijn toekomst in de sport. In onderstaande mini documentaire wil ik laten zien hoe ik de afgelopen periode beleefd heb en wat een langdurige blessure met mij, als jonge sporter met nog veel onbehaalde...