NIEUWS 

Op zondag 28 november stond ik aan de start van het NK korte cross in Tilburg. Het 2,4 kilometer lange parcours in de Oude Warande en een groep van negentig atleten aan de start staat altijd garant voor geduw, getrek en afzien.

Na een lange periode van blessures en een moeizame seizoensstart twijfelde ik halverwege dit seizoen of ik ooit nog een persoonlijk record zou lopen. Gelukkig wist ik de knop om te zetten en bleef ik er voor gaan in wedstrijden. Uiteindelijk resulteerde dit tijdens de KBC Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder tot een nieuw persoonlijk record van...

Met een 11e plaats op de 800 meter bij het Nederlands kampioenschap atletiek heb ik het eerste deel van het wedstrijdseizoen afgesloten. Niet het resultaat waar ik normaal gesproken gelukkig van zou worden, maar na mijn eerdere resultaten dit seizoen mag ik met deze uitslag zeker niet ontevreden zijn.

Het was de oplettende kijker misschien al opgevallen, ik stond niet aan de start van de Nederlandse Indoorkampioenschappen. Het voelt inmiddels misschien niet meer als iets 'nieuws' dat Lars van Hoeven afwezig is vanwege een blessure, maar het was zeker de bedoeling om mee te doen aan de NK Indoor.

Afgelopen zaterdag finishte ik als achtste op de 800m bij de Gouden Spike in een tijd van 1:51.65 min. Uit de titel van dit verhaal kan je het misschien al een beetje opmaken, mijn gevoel na deze wedstrijd was 'mwoah'. Na mijn toch wel goede prestatie van twee weken geleden geloofde ik er in dat een PR mogelijk was....