NIEUWS

21-07-2019

Revalideren

Dat de herstelperiode na een blessure niet altijd makkelijk is heb ik in de afgelopen weken wel ondervonden. Van andere sporters met een blessure zie ik op sociale media vaak veel alternatieve trainingen voorbij komen, maar ik kon in de eerste weken moeilijk motivatie opbrengen. Ik was al weken bezig met alternatieve trainingen en doorgaan met pijn in de hoop nog iets van het seizoen te maken. Toen die hoop wegviel door een diagnose die maanden herstel betekende, werd het ineens heel moeilijk om de trainingen meteen te hervatten

Hoewel het niet lekker voelde dat ik totaal geen zin had om (alternatief) te trainen, heb ik me daar in de eerste periode maar even bij neergelegd. Ik heb in de afgelopen weken namelijk geleerd om naar mijn gevoel te luisteren en in de wetenschap dat na mijn herstel de trainingen waarschijnlijk weer een jaar lang onafgebroken door zullen gaan, is nu een paar weken vakantie zo gek nog niet.

Inmiddels heb ik de motivatie weer een beetje teruggevonden. Dat ik na vier weken mijn krukken kon inruilen voor een afneembare gipsvoet helpt daar ook bij. Nu ik iets vrijer ben met bewegen ga ik makkelijker naar het zwembad om te aquajoggen of te zwemmen en verplaats ik me makkelijker van oefening naar oefening in de krachtruimte. Dat betekent dat ik toch alweer een tot twee keer per dag aan het trainen ben.

Gisteren ben ik voor het eerst met mijn gipsvoet op de fiets gestapt. Het was lekker om weer rustig te fietsen en omdat mijn lichaam ook andere kwalen ging ontwikkelen als gevolg van de rustperiode kon het zeker geen kwaad om dat weer te doen.

Het breukje in mijn voet zou inmiddels al aardig ver in het herstelproces moeten zitten, dus ik verwacht de onbelaste trainingen in het water steeds meer in te kunnen ruilen voor iets meer belaste trainingen op de fiets. Zo zal ik de belasting langzaam maar zeker opvoeren, maar het zal nog wel even duren voordat ik weer aan hardlopen toekom. Meer blogs lezen? 

Revalideren

21-07-2019

Dat de herstelperiode na een blessure niet altijd makkelijk is heb ik in de afgelopen weken wel ondervonden. Van andere sporters met een blessure zie ik op sociale media vaak veel alternatieve trainingen voorbij komen, maar ik kon in de eerste weken moeilijk motivatie opbrengen. Ik was al weken bezig met alternatieve trainingen en doorgaan met pijn...

Een wijze les

21-06-2019

Ik verliet gisteren opgelucht en bijna blij het ziekenhuis. Had ik goed nieuws gekregen over mijn voet? Nee, integendeel zelfs. Een paar minuten eerder had ik te horen gekregen dat ik toch een stressfractuur in mijn voet heb en het herstel daarvan weken tot maanden zal duren.

Abort Mission

11-06-2019

Voordat mijn wedstrijdseizoen begonnen is, is het ook alweer afgelopen. Toen ik tijdens het indoorseizoen voor het eerst een pijntje voelde in mijn voet had ik niet gedacht dat ik daar nu nog steeds last van zou hebben. Ik ben inmiddels dus al een maand of drie aan het kwakkelen met een niet meewerkende voet. Soms doet het veel pijn,...

Geduld

03-05-2019

Ik reisde af naar Flagstaff met het idee om ruim vier weken lang hard te trainen op 2100 meter hoogte. Als dat dan gedeeltelijk mislukt vanwege een blessure is dat natuurlijk een flinke tegenvaller. Toch heb ik in de afgelopen periode veel nieuwe dingen geleerd en mooie ervaringen opgedaan.

Net als vorig jaar ben ik de hele maand april te vinden in het Amerikaanse Flagstaff dat op meer dan 2000 meter hoogte ligt. Op deze hoogte is de luchtdruk lager waardoor je per ademhaling minder zuurstof in kan ademen. Hier reageert het lichaam op door extra rode bloedcellen aan te maken en hierdoor zou ik straks op zeeniveau harder...

Met onder andere een trainingsstage in Kenia in de benen voorafgaand aan het korte indoorseizoen, dacht ik mooie dingen te kunnen laten zien op de indoorbaan. Helaas liep het echter iets anders dan ik had gewild.