Race tegen de klok in indoorseizoen

02-02-2022

Voor het derde jaar op rij gooit een blessure roet in het eten tijdens het indoorseizoen. Het verschil met de voorgaande twee jaren is dat ik dit jaar wel aan de start sta van wedstrijden. Al is het tot nu toe wel met een lager niveau dan dat ik zou willen.

Seizoen begonnen als haas

Dat mijn vorm na een achillespeesblessure die ik tijdens een trainingskamp op Tenerife heb opgelopen nog niet helemaal terug is, mocht geen verrassing zijn. Ik heb teveel trainingen moeten missen en sta daarom niet volledig fit aan de start van de wedstrijden. Vandaar dat ik in de eerste wedstrijd van dit jaar in het Franse Liévin (23 januari) ervoor heb gekozen op mijn teamgenoten te hazen op de 800 en 1500 meter. Voor mijn teamgenoten prettig om een tempomaker te hebben, voor mijzelf goed om dit te gebruiken om mijn niveau op te krikken. Hieronder een kleine foto-impressie van de 1500 meter race waarin ik de eerste helft van de race het tempo aangaf.

Teleurstellend niveau op de 800m

Een week later mocht ik starten op de 800 meter bij een invitatiewedstrijd van de Atletiekunie. Een kans die ik, ondanks mijn slechte vorm, niet wilde laten liggen. In de race werd wel pijnlijk duidelijk dat mijn vorm misschien nog wel slechter was dan ik dacht. Ik kwam niet verder dan een tijd van 1:54.00 minuten. Toch zit er niks anders op dan het resultaat te accepteren en hopen dat ik in de drie trainingsweken die ik nog heb voor het NK Indoor mijn vorm weet terug te vinden. Voor het eerst in drie jaar tijd weer wedstrijden kunnen lopen op een indoorbaan is ook wat waard.

Foto: Erik van Leeuwen
Foto: Erik van Leeuwen

Nieuwe aflevering podcast

In de nieuwe aflevering van de toBsport podcast bespreek ik samen met Femke Pluim de afgelopen weken. We gaan ook dieper in op mijn achillespeesblessure en hoe ik mijn kansen zie voor de rest van het indoorseizoen. Je kunt de aflevering beluisteren in onderstaande player of op Spotify.