29e plaats bij NK korte cross

29-11-2021

Op zondag 28 november stond ik aan de start van het NK korte cross in Tilburg. Het 2,4 kilometer lange parcours in de Oude Warande en een groep van negentig atleten aan de start staat altijd garant voor geduw, getrek en afzien.

29e plaats

De korte cross bij de Warandeloop staat erom bekend dat veel baanatleten zich (eenmalig) wagen aan de cross. De trainingen zijn na een korte vakantie na het outdoorseizoen weer hervat en het indoorseizoen begint pas echt in januari. Dit laatste weekend van november is daarom een mooi moment om de trainingssleur te doorbreken en weer eens goed diep te gaan in een wedstrijd.

Na een goed ingedeelde race waarin ik me vooral concentreerde op het uitvoeren van mijn eigen taken, kwam ik als 29e over de finish. Het klinkt misschien gek om tevreden te zijn met zo'n uitslag, maar toch ben ik blij met dit resultaat. Voor iemand die vaak genoeg al moeite heeft met het laatste stuk van een 800 meter, had dit een stuk slechter kunnen zijn. En ook niet onbelangrijk: het was leuk om te doen. Doordat er voor mij niet veel afhangt van zo'n crosswedstrijd had ik genoeg ruimte om ook te genieten. 

Voor mijn gevoel ben ik niet eerder op dit niveau geweest bij een cross. Dat geeft aan dat de nieuwe trainingsaanpak van mijn coach Nils Pennekamp effect heeft en het geeft vertrouwen richting het indoorseizoen. 

Uitgeput na de finish - Foto: Erik van Leeuwen
Uitgeput na de finish - Foto: Erik van Leeuwen

Podcast

Ik hoor je denken: "huh podcast?" Ja, podcast! Vorige week ben ik samen met Nederlands recordhoudster polsstokhoogspringen Femke Pluim een podcast begonnen. Samen kunnen wij oneindig lang blijven praten over (top)sportzaken en van alles daaromheen. Het leek ons leuk om jou te laten meegenieten. Vanaf nu kun je onze podcast 'toBsport' beluisteren op alle grote podcast kanalen. Klik hier voor een overzicht van de afleveringen.