ATLETIEK

In april 2019 raakte ik geblesseerd. De maanden die volgden waren gevuld met twijfel en onzekerheid over het herstel van mijn blessure en mijn toekomst in de sport. In bovenstaande mini documentaire vertel ik wat dat met mij als jonge sporter, met nog veel onbehaalde doelen, doet. 

Wie ben ik?

Ik ben een winnaar!

Dit is een uitspraak die regelmatig naar voren kwam tijdens mijn trainingen bij het RTC Noord Atletiek waar ik nog veel aan zal hebben in de komende jaren.

Al sinds ik zes jaar oud ben doe ik aan atletiek. Eerst trainde ik een tot twee keer in de week op alle onderdelen en inmiddels train ik twaalf keer per week gericht op de loopnummers tot en met 800 meter.

Een aantal jaar lang heb ik met veel plezier en succes getraind bij het RTC Noord Atletiek bij coaches Guido van Weeren en Sybout Wijma. Drie keer in de week trainde ik bij Sybout in Heerenveen en drie keer in de week bij het RTC in Groningen. Met dank aan deze samenwerking werd ik meerdere malen Nederlands kampioen bij de junioren B en mocht ik deelnemen aan het Europees Jeugd Olympisch Festival in Tbilisi, GeorgiΓ« in 2015.

Na eerder al vijf jaar lang bij bondscoach middellange afstand Grete Koens op Nationaal Sportcentrum Papendal te hebben getraind, ben ik na een tussenstap van twee jaar bij coach Nils Pennekamp weer terug bij Grete in haar eigen Valley Running Team.

Mijn Prestaties

GOUD

πŸ₯‡ NK Junioren 800m indoor '18

πŸ₯‡ NK Junioren 400m indoor '15

πŸ₯‡ NK Junioren 400m outdoor '15 

ZILVER

πŸ₯ˆ NK Junioren 800m outdoor '18

πŸ₯ˆ NK Junioren 400m outdoor '17

πŸ₯ˆ NK Junioren 800m indoor '17

πŸ₯ˆ NK Junioren 400m outdoor '14

πŸ₯ˆ NK Junioren 400m indoor '14 

BRONS

πŸ₯‰ NK Senioren 800m indoor '18