NIEUWS

21-07-2019

Revalideren

Dat de herstelperiode na een blessure niet altijd makkelijk is heb ik in de afgelopen weken wel ondervonden. Van andere sporters met een blessure zie ik op sociale media vaak veel alternatieve trainingen voorbij komen, maar ik kon in de eerste weken moeilijk motivatie opbrengen. Ik was al weken bezig met alternatieve trainingen en doorgaan met pijn in de hoop nog iets van het seizoen te maken. Toen die hoop wegviel door een diagnose die maanden herstel betekende, werd het ineens heel moeilijk om de trainingen meteen te hervatten

Hoewel het niet lekker voelde dat ik totaal geen zin had om (alternatief) te trainen, heb ik me daar in de eerste periode maar even bij neergelegd. Ik heb in de afgelopen weken namelijk geleerd om naar mijn gevoel te luisteren en in de wetenschap dat na mijn herstel de trainingen waarschijnlijk weer een jaar lang onafgebroken door zullen gaan, is nu een paar weken vakantie zo gek nog niet.

Inmiddels heb ik de motivatie weer een beetje teruggevonden. Dat ik na vier weken mijn krukken kon inruilen voor een afneembare gipsvoet helpt daar ook bij. Nu ik iets vrijer ben met bewegen ga ik makkelijker naar het zwembad om te aquajoggen of te zwemmen en verplaats ik me makkelijker van oefening naar oefening in de krachtruimte. Dat betekent dat ik toch alweer een tot twee keer per dag aan het trainen ben.

Gisteren ben ik voor het eerst met mijn gipsvoet op de fiets gestapt. Het was lekker om weer rustig te fietsen en omdat mijn lichaam ook andere kwalen ging ontwikkelen als gevolg van de rustperiode kon het zeker geen kwaad om dat weer te doen.

Het breukje in mijn voet zou inmiddels al aardig ver in het herstelproces moeten zitten, dus ik verwacht de onbelaste trainingen in het water steeds meer in te kunnen ruilen voor iets meer belaste trainingen op de fiets. Zo zal ik de belasting langzaam maar zeker opvoeren, maar het zal nog wel even duren voordat ik weer aan hardlopen toekom. Meer blogs lezen? 

Afgelopen zaterdag stond ik voor het eerst sinds een aantal weken weer aan de start van een wedstrijd. Na een hele goede trainingsperiode met onder andere een trainingsstage in Kenia is het altijd spannend waar de trainingen in resulteren in een wedstrijd. Toch zorgden de goede trainingen er wel voor dat ik met veel vertrouwen aan de start van...

Een trainingsstage van een maand in Kenia levert natuurlijk de nodige ervaringen en foto's op. Vandaar dat ik vandaag aan de hand van een aantal foto's terugblik op mijn trainingsstage in Kenia.

Een trainingsstage van vier weken vergt enige voorbereiding. Zeker als die trainingsstage in Kenia is. Hier in Kenia is namelijk niet alles wat je in Nederland gebruikt ook zomaar beschikbaar. Hieronder geef ik per categorie een aantal voorbeelden van spullen die ik zeker in mijn koffer stop als ik op trainingsstage ga.

MZUNGU!' galmt er over de Keniaanse hoogvlakte als wij met onze groep langs een kleine nederzetting lopen. Na deze kreet komen er meestal ongeveer vijf Keniaanse kinderen van een jaar of acht oud met een brede glimlach naar de weg gesprint.

Aan het eind van het afgelopen baanseizoen maakte ik een keer grappend een opmerking over het lopen van langere wedstrijden in de winter. Voor ik het wist kwamen er meer duurtrainingen in het schema en stond ik aan de start van de 4 mijl van Groningen. Hoe leuk ik hardlopen over het algemeen ook vind, wedstrijden van meer dan zes...

Nu ik eenmaal duidelijk heb gemaakt dat ik in dit najaar wat meer wil investeren in het lopen van langere afstanden, is er geen terugkrabbelen meer mogelijk. Vandaar dat ik gisteren aan de start stond bij de vijf kilometer lange AVD Cross voor junioren in Dwingeloo. Afgezien van dat het parcours nog behoorlijk droog was door het gebrek aan regenval...