NIEUWS 

Blog.

Ontdek het laatste nieuws.


Geduld

03-05-2019

Ik reisde af naar Flagstaff met het idee om ruim vier weken lang hard te trainen op 2100 meter hoogte. Als dat dan gedeeltelijk mislukt vanwege een blessure is dat natuurlijk een flinke tegenvaller. Toch heb ik in de afgelopen periode veel nieuwe dingen geleerd en mooie ervaringen opgedaan.

Net als vorig jaar ben ik de hele maand april te vinden in het Amerikaanse Flagstaff dat op meer dan 2000 meter hoogte ligt. Op deze hoogte is de luchtdruk lager waardoor je per ademhaling minder zuurstof in kan ademen. Hier reageert het lichaam op door extra rode bloedcellen aan te maken en hierdoor zou ik straks op zeeniveau harder...

Met onder andere een trainingsstage in Kenia in de benen voorafgaand aan het korte indoorseizoen, dacht ik mooie dingen te kunnen laten zien op de indoorbaan. Helaas liep het echter iets anders dan ik had gewild.

Afgelopen zaterdag stond ik voor het eerst sinds een aantal weken weer aan de start van een wedstrijd. Na een hele goede trainingsperiode met onder andere een trainingsstage in Kenia is het altijd spannend waar de trainingen in resulteren in een wedstrijd. Toch zorgden de goede trainingen er wel voor dat ik met veel vertrouwen aan de start van...

Een trainingsstage van een maand in Kenia levert natuurlijk de nodige ervaringen en foto's op. Vandaar dat ik vandaag aan de hand van een aantal foto's terugblik op mijn trainingsstage in Kenia.