Geen indoorseizoen en coachwissel

21-03-2021

Weer een blessure

Het was de oplettende kijker misschien al opgevallen, ik stond niet aan de start van de Nederlandse Indoorkampioenschappen. Het voelt inmiddels misschien niet meer als iets 'nieuws' dat Lars van Hoeven afwezig is vanwege een blessure, maar het was zeker de bedoeling om mee te doen aan de NK Indoor. 

Nadat ik vorige zomer een aantal wedstrijden heb kunnen lopen zonder pijn, dacht ik dat mijn voetblessure geen roet in het eten meer zou gooien. Dat is gedeeltelijk waar, maar helaas zorgde een soortgelijke blessure in mijn andere voet er deze keer voor dat ik geen wedstrijden kon lopen afgelopen indoorseizoen. Het 'goede' nieuws is dat ik de klachten meteen herkende en dus precies wist wat ik wel en vooral ook niet moest doen. Ik was dus weer aangewezen op veel trainingen op de fiets en de crosstrainer.

Inmiddels ben ik dan weer up and running en in volle voorbereiding op het komende outdoorseizoen.

Coachwissel

Er gebeurde nog veel meer in de afgelopen maanden. Na vijf jaar op Papendal te hebben getraind werd mij medegedeeld dat mijn niveau niet meer voldoet aan de standaarden die de Atletiekunie hanteert om op Papendal te mogen trainen. Hoewel dit voor mij niet als een grote verrassing kwam, was het toch lastig om dit te horen. Gelukkig kreeg ik alle tijd en ruimte om mij te oriënteren op een nieuwe coach. 

Inmiddels kan ik met een glimlach op mijn gezicht delen dat ik mijn nieuwe coach heb gevonden in de persoon van Nils Pennekamp. Ik heb mijn plek gevonden in een mooie trainingsgroep gericht op de 800 en 1500 meter. Tot nu toe heb ik een erg goed gevoel bij de trainingen en bij Nils als persoon. Soms voelt het alsof het zelfs goed is geweest dat ik min of meer 'gedwongen' werd om deze keuze te maken. Of dat ook resulteert in goede resultaten gaan we deze zomer zien op de baan. 

Schaatsen

Het voordeel van niet kunnen meedoen aan het indoorseizoen was dat ik wel kon genieten van de paar winterse dagen die we hadden in februari. Tot 2013 heb ik fanatiek geschaatst en gelukkig was ik het nog niet helemaal verleerd. Met de ervaringen van deze periode kan ik weer een paar winters vooruit ;).


Mijn partners


Running Movements