NIEUWS 

Een trainingsstage van een maand in Kenia levert natuurlijk de nodige ervaringen en foto's op. Vandaar dat ik vandaag aan de hand van een aantal foto's terugblik op mijn trainingsstage in Kenia.

Een trainingsstage van vier weken vergt enige voorbereiding. Zeker als die trainingsstage in Kenia is. Hier in Kenia is namelijk niet alles wat je in Nederland gebruikt ook zomaar beschikbaar. Hieronder geef ik per categorie een aantal voorbeelden van spullen die ik zeker in mijn koffer stop als ik op trainingsstage ga.

MZUNGU!' galmt er over de Keniaanse hoogvlakte als wij met onze groep langs een kleine nederzetting lopen. Na deze kreet komen er meestal ongeveer vijf Keniaanse kinderen van een jaar of acht oud met een brede glimlach naar de weg gesprint.

Aan het eind van het afgelopen baanseizoen maakte ik een keer grappend een opmerking over het lopen van langere wedstrijden in de winter. Voor ik het wist kwamen er meer duurtrainingen in het schema en stond ik aan de start van de 4 mijl van Groningen. Hoe leuk ik hardlopen over het algemeen ook vind, wedstrijden van meer dan zes...

Nu ik eenmaal duidelijk heb gemaakt dat ik in dit najaar wat meer wil investeren in het lopen van langere afstanden, is er geen terugkrabbelen meer mogelijk. Vandaar dat ik gisteren aan de start stond bij de vijf kilometer lange AVD Cross voor junioren in Dwingeloo. Afgezien van dat het parcours nog behoorlijk droog was door het gebrek aan regenval...