Revalideren

21-07-2019

Dat de herstelperiode na een blessure niet altijd makkelijk is heb ik in de afgelopen weken wel ondervonden. Van andere sporters met een blessure zie ik op sociale media vaak veel alternatieve trainingen voorbij komen, maar ik kon in de eerste weken moeilijk motivatie opbrengen. Ik was al weken bezig met alternatieve trainingen en doorgaan met pijn in de hoop nog iets van het seizoen te maken. Toen die hoop wegviel door een diagnose die maanden herstel betekende, werd het ineens heel moeilijk om de trainingen meteen te hervatten

Hoewel mijn topsportmentaliteit vond dat ik verder moest met trainen, zei mijn gevoel dat ik totaal geen zin had om (alternatief) te trainen. Ik heb in de afgelopen weken geleerd om naar mijn gevoel te luisteren en in de wetenschap dat na mijn herstel de trainingen waarschijnlijk weer een jaar lang onafgebroken door zullen gaan, is nu een paar weken vakantie zo gek nog niet. De gedachten die vonden dat ik meteen weer moest gaan trainen, heb ik dus maar even aan de kant gezet.

Inmiddels heb ik de motivatie weer een beetje teruggevonden. Dat ik na vier weken mijn krukken kon inruilen voor een afneembare gipsvoet helpt daar ook bij. Nu ik iets vrijer ben met bewegen ga ik makkelijker naar het zwembad om te aquajoggen of te zwemmen en verplaats ik me makkelijker van oefening naar oefening in de krachtruimte. Dat betekent dat ik toch alweer een tot twee keer per dag aan het trainen ben.

Gisteren ben ik voor het eerst met mijn gipsvoet op de fiets gestapt. Het was lekker om weer rustig te fietsen en omdat mijn lichaam ook andere kwalen ging ontwikkelen als gevolg van de rustperiode kon het zeker geen kwaad om dat weer te doen.

Het breukje in mijn voet zou inmiddels al aardig ver in het herstelproces moeten zitten, dus ik verwacht de onbelaste trainingen in het water steeds meer in te kunnen ruilen voor iets meer belaste trainingen op de fiets. Zo zal ik de belasting langzaam maar zeker opvoeren, maar het zal nog wel even duren voordat ik weer aan hardlopen toekom. 


Meer blogs lezen?

Ontdek het laatste nieuws.

Mijn partners