De stijgende lijn is ingezet

19-11-2019

235 dagen geleden ruilde ik mijn eerste looptraining in voor een alternatieve training op de fiets. Niet wetende dat er door het, op dat moment nog onbekende, pijntje in mijn voet nog een heleboel dagen zonder hardlopen zouden volgen. Maar de stijgende lijn lijkt inmiddels ingezet. 

Ik doe absoluut nog geen spannende dingen, maar er ligt al wel een mooi trainingsschema klaar voor de komende twee weken waarin ik trainingen op de fiets en in het zwembad combineer met een oneindige lading aan oefeningen om mijn lichaam (en vooral mijn rechteronderbeen) weer klaar te maken voor de dag dat ik weer kan hardlopen. Geen idee wanneer die dag is en het zal ook nog wel even duren want op dit moment kan ik nog niet eens op mijn tenen staan zonder pijn, maar ik ben blij dat ik in ieder geval weer plannen kan maken. 

De Vacoped (ook wel bekend als 'robocop' schoen of 'moonboot') staat inmiddels aan de kant geparkeerd. Nog niet volledig uit het zicht want ik moet op dit moment al mijn uiterste best doen om op een normale manier mijn voet af te wikkelen tijdens het wandelen, maar ik verwacht dat ik de komende tijd gewoon met een paar normale schoenen door het leven kan. Als je mij nu tegenkomt zal je, afgezien van een ietwat mank wandelpasje, dus niks geks meer opvallen. Maar achter de schermen wordt hard gewerkt om alles weer volledig op orde te krijgen. 

De stijgende lijn lijkt dus ingezet en ik hoop dat ik over een niet al te lange tijd met meer goed nieuws terug kan komen! 

Mocht je de mini documentaire die ik maakte over de afgelopen periode nog niet gezien hebben, dan kun je je daar in de tussentijd wellicht mee vermaken ;)