Aanpassen

26-03-2020

Aanpassen is het woord dat de levensstijl van veel mensen op dit moment behoorlijk goed samenvat. Dat geldt ook voor mij. 

In de opbouw na de stressfractuur in mijn voet heb ik zo'n drie weken geleden helaas een nieuwe stressreactie ontwikkeld in een ander botje in mijn voet. De aanpassing die dat moest verhelpen leek vrij eenvoudig: een aantal weken niet meer buiten hardlopen, maar een stap terug naar de, voor mij inmiddels bekende, AlterG op Papendal. Na een aantal trainingen op de AlterG werd echter bekend dat Sportcentrum Papendal vanwege het Coronavirus volledig ging sluiten. Wat mij betreft een gedurfde, maar zeer goede zet waarmee NOC*NSF duidelijk heeft gemaakt dat sporters ook in zo'n situatie hun voorbeeldfunctie moeten laten zien.

Voor mij persoonlijk betekende dit wel dat ik mij weer moest aanpassen, want ik kon niet meer verder trainen op de AlterG. Hierdoor kwam ik voor de keuze te staan of ik mijn looptrainingen toch weer buiten zou hervatten, of dat ik de periode die ik anders op de AlterG zou staan (loop)rust zou nemen. Met het idee in mijn achterhoofd dat er mogelijk op termijn een 'totale lockdown' zou kunnen komen, maar vooral omdat ik ontzettend graag wilde blijven hardlopen heb ik besloten om toch weer buiten te gaan trainen. Afgelopen weekend werd echter duidelijk dat dit toch geen goed idee was. De (nieuwe) stresshaard in mijn voet heeft duidelijk meer hersteltijd nodig en er was dus weer een nieuwe aanpassing nodig.

Voorlopig bestaan mijn trainingen alleen maar uit fietsen en krachttraining. Mijn geduld begint langzamerhand op te raken, maar tegelijkertijd is dit ook weer een goede les om 'gewoon' met de dag te leven en te doen wat op dit moment mogelijk is. Aanpassen betekent ook zelf in actie komen waar nodig en daarom heb ik een deel van mijn appartement omgebouwd tot krachttrainingsruimte zodat ik toch lekker bezig kan blijven.

Ik kan dus lekker blijven trainen thuis en ik hoop dat jij dat ook kan. Om je daar een beetje bij te helpen heb ik voor hardlopen.nl een video opgenomen met oefeningen die je gewoon thuis kan doen. En ja; zonder luxe gewichten ;). Veel trainingsplezier en ik hoop dat je deze periode goed doorkomt! 


Mijn Partners


Saucony

Running Movements