Seizoensopening in Pliezhausen

14-05-2018

Op zaterdag 12 mei ben ik samen met Danaid Prinsen en Tony van Diepen afgereisd naar Pliezhausen (D) voor onze eerste wedstrijd van het outdoorseizoen. Op zondag stonden we aan de start van de 600 meter. Na een lange periode zonder wedstrijden sinds het indoorseizoen was dit de eerste keer dat ik weer wedstrijdspanning mocht ervaren. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier voor de wedstrijd niet heel blij van werd, maar toen het startschot eenmaal geklonken had ging alles weer vanzelf.

Bij het uitkomen van de eerste bocht liep ik ver achterin het veld, maar bij het horen van de bel kon ik al beginnen met opschuiven. Zo'n tien meter voor mij ging Tony op precies hetzelfde moment als ik naar buiten om mensen in te halen. Op het laatste rechte stuk zag ik Tony met overmacht de race winnen. Toen hij finishte en zijn tijd op de klok verscheen dacht ik 'woow, wat een tijd' en op hetzelfde moment 'lopen, lopen, lopen!' want ik moest nog best een eind voor mijn gevoel.

Na een paar minuten pijn in mijn benen en hoofdpijn verscheen de uitslag online, waardoor ik wist dat ik als vierde was geëindigd in een tijd van 1:18.72 minuten. Het bekende gevoel na een verzurende inspanning verdween hiermee nog niet, maar dit zorgde er wel voor dat ik in ieder geval blij kon zijn met de pijn in mijn benen en de hoofdpijn.