Niet het indoorseizoen waar ik op had gehoopt

18-02-2019

Met onder andere een trainingsstage in Kenia in de benen voorafgaand aan het korte indoorseizoen, dacht ik mooie dingen te kunnen laten zien op de indoorbaan. Helaas liep het echter iets anders dan ik had gewild.

Weliswaar was het deelnemersveld afgelopen weekend bij het NK indoor sterker dan vorig jaar, na mijn bronzen medaille van vorig jaar wist ik dat ik ook dit jaar een kanshebber was. Ik zeg al vaker dat het moeilijkste gedeelte van het NK indoor de series zijn en dit jaar werd dat nog maar eens bewezen.

De winnaar van elke serie zou zich samen met twee tijdsnelsten plaatsen voor de finale. Toen ik vanuit de callroom de baan op kwam hoorde ik dat er in een serie voor mij razendsnel gelopen was waardoor het worden van 'tijdsnelste' eigenlijk uitgesloten was. Ik moest dus mijn serie winnen om me te plaatsen voor de finale en daar heb ik dan ook alles aan gedaan. Waar ik met nog 150 meter te gaan een versnelling van mijn tegenstander nog wist af te houden, lukte dat op het laatste rechte stuk (net) niet meer. Zeven honderdsten was het verschil dat ervoor zorgde dat mijn tegenstander zich wel plaatste voor de finale en ik niet.

Dan is het indoorseizoen ineens snel afgelopen. Geen finale en geen wedstrijden meer. De beste atleten van Europa mogen over twee weken gaan strijden om de Europese titels in Glasgow en voor mij zit er niks anders op dan me na een korte vakantie te gaan voorbereiden op het outdoorseizoen. Hopelijk kan ik dan meer laten zien van wat ik wil bereiken.