Goede trainingen en prachtige uitzichten

06-05-2018

Sinds gisteren ben ik weer terug in Nederland na vier weken door te hebben gebracht in Flagstaff. Het was een hele mooie ervaring om een maand lang met de beste Nederlandse MiLa atleten te trainen in een prachtige omgeving die ideaal is voor (midden)langeafstandslopers. Dat deze plaats zo geschikt is om goed te kunnen trainen bleek ook wel uit alle buitenlandse topatleten die we tijdens onze trainingen tegenkwamen.

In tegenstelling tot de eerste week heb ik in de laatste week veel goede trainingen af kunnen werken. Naast (en tijdens) de trainingen heb ik ook genoten van alle verschillende locaties die we tijdens deze trainingsstage bezocht hebben, een overzicht:

1. Buffalo Park In dit natuurgebied deden wij met uitzicht op de besneeuwde toppen van de San Francisco Peaks onze langere tempoblokken.

2. Sedona Dat het gebied rondom Sedona niet voor niets Red Rock Country heet begon ik tijdens de autorit vanuit Flagstaff al langzaam te begrijpen. Aan alle kanten waren rode rotsformaties te zien. Zelfs vanaf de atletiekbaan was het uitzicht adembenemend (letterlijk en figuurlijk want ik had best veel moeite met ademhalen tijdens de training).

3. Lake Mary Road Om ook eens op een asfaltweg te kunnen lopen zijn we voor een duurloop uitgeweken naar Lake Mary Road. Vanaf deze weg hadden we tijdens het lopen op verschillende punten een prachtig zicht op een deel van Lake Mary.

4. Fort Tuthill Dit was de plek waar we (vaak tevergeefs) probeerden te schuilen voor de harde wind. Doordat bij Fort Tuthill een goed te belopen pad ligt in het bos gingen we hier vaak naartoe voor tempoblokken, zeker als de wind ervoor zorgde dat je in Buffalo Park vooral een kant op heel erg hard ging en vervolgens twee keer zo lang deed over de terugweg. Vanaf Fort Tuthill ben ik tijdens een duurloop een keer (per ongeluk) terecht gekomen op Woody Mountain Road waar we al eerder een keer getraind hadden. Vanwege het feit dat ik het tijdens mijn training op Woody Mountain Road een beetje moeilijk had, dit kwam met name door een vreselijk stomme steile waardeloze heuvel, was mijn associatie met deze trail niet zo positief. Toen ik hier echter weer liep terwijl ik het niet door had was het toch wel (een beetje) mooi.

5. Walnut Canyon National Monument Hoewel we bijna al onze duurlopen op de Walnut Canyon Road deden, hadden we de Walnut Canyon zelf nog nooit gezien. Gelukkig kwamen Jip en ik op het idee om de laatste dag tijdens de duurloop naar de canyon te gaan. Jip ging de heenweg lopen en ik volgde op de fiets, op de weg terug zijn we uiteraard gewisseld zodat we de Walnut Canyon konden bezoeken zonder dat onze trainingen hier het slachtoffer van werden.