Geduld

03-05-2019

Ik reisde af naar Flagstaff met het idee om ruim vier weken lang hard te trainen op 2100 meter hoogte. Als dat dan gedeeltelijk mislukt vanwege een blessure is dat natuurlijk een flinke tegenvaller. Toch heb ik in de afgelopen periode veel nieuwe dingen geleerd en mooie ervaringen opgedaan.

Toen mijn voet na de eerste week verbeterd leek ging ik het tempo in de trainingen langzaam opvoeren. Al snel werd echter duidelijk dat mijn voet het hier minder mee eens was dan mijn hoofd. Omdat ik het gevoel had dat ik op oneffen ondergrond voortdurend door mijn voet zakte heb ik trainingen in de prachtige natuur al vrij snel moeten inruilen voor trainingen op de loopband. Al een kleine domper, maar op dat moment leek dat de enige manier om rustige looptrainingen te kunnen blijven doen. Toen ik een week lang alleen maar uitgekeken had op de parkeerplaats van de gym en mijn voet weer leek mee te werken besloten we weer naar buiten te gaan. Helaas leverde dit nog steeds veel pijn op. Hoewel het leuk is om buiten te lopen besefte ik me wel dat ik van op een rustig tempo trainen geen snelle 800 meter ga lopen. Om die reden en om mijn voet deze keer wel volledig te laten herstellen heb ik de laatste week alleen maar alternatief getraind.

Omdat de crosstrainer echt het meest saaie (maar wel meest functionele) apparaat is dat in een sportschool te vinden is en ik wel graag van de omgeving wilde genieten heb ik ook een keer de fiets gepakt. Ik fietste een rondje over deels onverharde paden en deels over Route 66 met uitzicht op besneeuwde toppen van de San Francisco Peaks.

Om de overige tijd een beetje door te komen heb ik samen met Yorben Ruiter en Robin van Riel twee hele middagen gevuld met het opnemen van podcasts als parodie op de podcast van Susan Krumins. Als je een actieve volger bent van de 'SusyQ&A' is het misschien ook leuk om onze parodie te luisteren. Als je de SusyQ&A niet kent maar je bent wel een fan van hardlopen, dan is deze podcast overigens zeker aanrader. Luister hieronder naar aflevering twee van de 'Vlagstok Podcaast'.

Ik ben inmiddels weer in Nederland, maar de komende periode zet ik mijn alternatieve trainingen nog even voort. Niet de ideale voorbereiding op het outdoorseizoen en ik zal mijn wedstrijdplanning moeten gaan aanpassen, maar voorlopig probeer ik me zo veel mogelijk te focussen op de dingen die ik wel kan doen. Dat betekent oefeningen doen om mijn voet sneller te laten herstellen en weer vele uurtjes maken op de crosstrainer en de fiets. Een extra portie geduld zal dus goed van pas komen.