Eerste week in Flagstaff

13-04-2018

Mijn eerste week in Flagstaff zit er bijna op. Voor het grootste deel heeft deze week in het teken gestaan van acclimatiseren; wennen aan de hoogte van 2100 meter en het verwerken van de jetlag, na een reisdag van bijna 24 uur waarin we negen uur tijdsverschil hebben overbrugd was dat ook wel even nodig. Omdat ik nog een beetje last heb van een lichte hamstringblessure die ik een week voor vertrek in Nederland heb opgelopen, was deze eerste rustige week niet ongunstig. Naast alternatieve trainingen op de crosstrainer en een paar rustige duurloopjes had ik dus ook tijd voor een beetje sightseeing en het spelen van cameraman tijdens de trainingen van de rest van de groep.

Zoals je ziet is er hier genoeg om van te genieten op de momenten dat ik zelf (nog) niet zoveel kan trainen als ik zou willen. Ook de weersomstandigheden zijn fantastisch. Vandaag is het overdag voor het eerst kouder dan twintig graden, maar dan gelijk ook goed met een maximum temperatuur van acht graden. De zon is echter wel weer gewoon van de partij.

Het herstel van de hamstring gaat prima dus ik hoop en verwacht de komende drie weken veel trainingen weer gewoon te kunnen doen. Bij de trainingen die ik nu gedaan heb merk ik aan mijn tempo en hartslag dat trainen op hoogte wel degelijk anders is dan trainen op zeeniveau in Nederland. Veel van mijn trainingen plaats ik gelijk na afloop op Strava, als je nieuwsgierig bent naar de trainingen die ik doe en de routes die ik hier loop kan je me dus volgen op het onderstaande profiel.

https://www.strava.com/athletes/12010882