BLOGS & VLOGS

Op deze pagina plaats ik geregeld blogs en vlogs over mijn ervaringen in de sport en mijn trainingen op Papendal.  Geen vaste momenten maar gewoon als ik iets leuks te melden heb :)


27 januari 2017 | 49.85s video - Indoortraining in Apeldoorn

Samen met de groep een mooie training in Omnisport


22 januari 2017 | Video - Schaatsen op natuurijs

Nog even aandacht voor een (oude) liefde in het weekend.


20 januari 2017 | Video - Winter op Papendal

Een mooie training op het kunstgras van Papendal.


09 januari 2017 | Video - Vloggen voor de atletiekunie

In 2017 ga ik een aantal vlogs maken voor de atletiekunie waarin ik het laat zien hoe het is om te wonen en te trainen op Papendal. In deze eerste video geef ik samen met meerkamper Rafael Raap een rondleiding door het 'sporthotel' waarin wij met meer dan honderd andere sporters wonen.


23 december 2016 | 49.85s video - Krachttraining op Papendal


9 december 2016 | 49.85s video - Testen in de sprinthal

Vandaag werd niet alleen mijn snelheid gemeten maar ook grondcontacttijden en paslengtes in de sprinthal op Papendal.


2 december 2016 | 49.85s video - De warandeloop

Wat een ervaring! 2.5 kilometer volle bak tussen de mannen senioren.


25 november 2016 | video - Uit de oude doos

Beelden van toen ik nog voetbalde, skeelerde en schaatste en het liefst allemaal tegelijkertijd.

18 november 2016 | 49.85s video - Van ochtent tot avond op Papendal

Benieuwd hoe een volledige dag van mij op Papendal er uit ziet? Bekijk dan onderstaande video.


4 november 2016 | 49.85s video - De Drone Vliegt Vanzelf

Een prachtige ochtend op de heide tijdens mijn duurloopje.


28 oktober 2016 | 49.85s video - De Milka challenge

Zo snel mogelijk 4 blokjes chocola vanaf je voorhoofd in je mond krijgen zonder je handen te gebruiken. Losseveter bedacht de challenge en Jip Vastenburg was de eerste die het probeerde. Als trainingsmaatje van Jip ga ik de challenge natuurlijk aan!

21 oktober 2016 | 49.85s video - Twee trainingen op een dag!

In deze video laat ik zien wat ik doe als ik twee keer op een dag train op Papendal.


18 oktober 2016 | Blog - Interview met Runsupplies

Vorige week werd ik geinterviewd door Runsupplies, een online bedrijf dat sport gerelateerde producten verkoopt via runsupplies.com. In dit interview vroegen ze naar het leven op Papendal en mijn doelen voor de komende periode. Hieronder lees je het volledige interview: 

  1. Voor het grote publiek ben je misschien nog niet zo bekend, maar wie ben je en wat is je favoriete onderdeel?

Mijn naam is Lars van Hoeven en ik ben 17 jaar oud. Sinds mijn zesde doe ik aan atletiek en sinds een jaar of drie geleden houd ik mij vooral bezig met de 400 en 800 meter. Het mooie aan deze afstanden vind ik de combinatie van snelheid en uithoudingsvermogen. Dit maakt het trainen voor de 400 en 800 meter ook zo leuk! Alle facetten komen aan bod in de training.

     2. Wat zijn je doelen voor de komende 12 maanden?

In het komende jaar wil ik mij verder gaan ontwikkelen in de trainingen en mijn persoonlijke records verbreken op mijn favoriete afstanden. Daarnaast wil ik gaan genieten van al het moois dat sporten mij te bieden heeft, zoals trainingsstages in het buitenland en (hopelijk) internationale wedstrijden.

      3. Je traint en woont op Papendal, wat zijn hiervan de voor- en nadelen?

Sinds vorig jaar september woon ik inderdaad op Papendal, tot nu toe bevalt het mij heel goed hier! Samen met ongeveer 100 andere sporters onder de 18 jaar uit allemaal verschillende takken van sport woon ik in één gebouw waarin ik mijn eigen kamer heb en we gezamenlijk een woonkamer hebben. Iedereen die hier traint, van snowboarders tot atleten, hebben dezelfde ambitie: het halen van een Olympische medaille. Dit is wat mij betreft het mooie van Papendal, alles is perfect geregeld (denk aan faciliteiten, fysio en voeding) en iedere dag word ik gestimuleerd om het beste uit mezelf te halen.

Het nadeel van het leven op Papendal is dat je soms wel eens vergeet dat er ook nog een wereld bestaat buiten de sport doordat je dag in dag uit met andere sporters om je heen in de weer bent.

     4. Hoe ziet jouw (trainings)week er uit?

Maandagmiddag: sprinttraining (mijn favoriete training van de week).

Dinsdagochtend: crosstrainer + core en stabiliteitsoefeningen.
Dinsdagmiddag: Intervallen in het bos.
Woensdagochtend: rustige duurloop over de hei en door het bos.
Woensdagmiddag: krachttraining.
Donderdagmiddag: baantraining, waarin ik bijvoorbeeld: meerdere keren afstanden tussen de 200 en 400 meter loop.
Vrijdagochtend: kracht/core training.
Het weekend bestaat uit het lopen van een wedstrijd of het doen van een looptraining. Tussen mijn trainingen door ga ik nog naar school en hoop ik dit jaar mijn VWO diploma te halen.

      5. Wat doe je naast heel hard lopen en studeren?

Naast het sporten ben ik veel bezig met het maken van filmpjes voor op mijn YouTube kanaal en mijn website. Deze filmpjes gaan, je raadt het waarschijnlijk al, over mijn trainingen, wedstrijden en mijn andere ervaringen rond de atletieksport.

      6. Wat is je eerstvolgende wedstrijd? 

Over twee weken loop ik in Dwingeloo een cross over 1 kilometer, voor mij een perfecte wedstrijd als voorbereiding op het indoorseizoen en misschien een aantal andere crossen!


14 oktober 2016 | 49.85s video - Crossen door de bossen

Mijn video van 49.85 seconden van deze week! Volgende week vrijdag kun je weer een nieuwe video vinden om mijn YouTube kanaal!


9 oktober 2016 | 49.85s video - Iedere week een video van 49.85 seconden!

Vanaf nu ga ik iedere week een video op mijn YouTube kanaal plaatsen van 49.85 seconden waarin ik je mijn trainingen op Papendal, mijn wedstrijden en mijn andere ervaringen rond de atletieksport laat zien.


1 oktober 2016 | Vlog - De clubkampioenschappen

Schreeuwend de kogel naar grote afstand stuwen, juichend over de hoogspringlat springen en turen naar mijn speer die in de verte vliegt, allemaal in een filmpje van maar 1 minuut!


18 september 2016 | Vlog - Wedstrijd in het FBK stadion

Tijdens de promotiewedstrijd van de 1e en 2e divisie in het FBK stadion in Hengelo liep ik de 100m, de 800m en was ik de tweede loper in de Zweedse estafette.  


4 september 2016 | Blog - Weer aan de bak op Papendal

Een mooiere eerste training na mijn vakantie had ik me niet kunnen wensen. Ik stond tegelijkertijd op de atletiekbaan van Papendal als Olympische toppers Churandy Martina, Liemarvin Bonevacia en Hensley Paulina. Liemarvin vroeg zelfs of ik met hem 'even een 200 meter wilde lopen', ik heb maar wel een voorsprongetje genomen zodat ik nog wel een beetje van dienst kon zijn. Je kunt je misschien voorstellen dat het achter je aan hebben van iemand die twee weken eerder nog op de Olympische atletiekbaan in Rio stond zorgt voor een enorme hoeveelheid motivatie. Die motivatie zorgde er niet alleen voor dat ik een snelle 200 meter liep maar zal ook tijdens het komende jaar voor motivatie zorgen.

In de drie weken vakantie die ik had heb ik alleen gesport omdat ik er zin in had en niet omdat het op mijn schema stond. Normaal gesproken, als een training op je schema staat, voelt het doen van die training al snel als een verplichting en 'moet' deze gedaan worden. 

Drie jaar geleden ben ik begonnen met me volledig te richten op de atletiek en te stoppen met schaatsen, wat ik daarvoor op redelijk niveau met atletiek wist te combineren. Vorige week stond ik voor het eerst in bijna drie jaar weer op de ijsbaan. Ja, ik weet dat het zomer is maar in Friesland kan dat gewoon, oke ;). Ik beleefde enorm veel plezier aan de sport waar ik mee gestopt ben zodat ik mijn dromen na kon gaan jagen in de atletiek. Van het diep zitten, de valbeweging en het overstappen werd ik gewoon gelukkig en het deed me beseffen dat ik drie jaar geleden de keuze voor atletiek heb gemaakt omdat ik van die sport minstens zo gelukkig werd. De gedachte dat een training uitgevoerd moet worden klopt van geen kant, een training mag je doen en ik heb het voorrecht dat ik mijn trainingen tussen de Olympische sporters op Papendal mag doen.

Voor mij is de grootste les van het afgelopen jaar dat plezier hebben in wat je doet het allerbelangrijkste is. Als je ooit nog eens twijfelt aan waarom je iets doet, denk dan aan waarom je begonnen bent. 


1 september 2016 | Vlog - Trainen en genieten in IJsland

Tijdens mijn vakantie heb ik de prachtige natuur van IJsland hardlopend kunnen ontdekken, van de indrukwekkende vulkaankraters tot aan de schitterende watervallen. We hebben gefilmd met de drone om mijn trainingen en IJsland zo goed mogelijk in beeld te brengen.


07 augustus 2016 | Blog - Terugblik outdoorseizoen 2016

Dit seizoen was een seizoen vol met spanning en twijfel maar het was ook een seizoen waarin ik grote stappen heb gezet ook al was dit nog niet direct terug te zien in mijn prestaties op de atletiekbaan.

Na een slecht indoorseizoen waarin ik af en toe twijfels heb gekend over of ik de sport nog wel leuk genoeg vond om er veel voor aan de kant te zetten vond ik de plezier in het 'atletieken' weer terug tijdens een trainingsstage (en een beetje vakantie) in het Portugese Vilamoura. In Vilamoura heb ik enorm veel goede trainingen met een glimlach op mijn gezicht af kunnen werken. Na terugkomst in Nederland liep ik gelijk een persoonlijk record op de 300m in Lisse, een mooie opsteker!

Mijn grootste doel van dit seizoen was op mijn persoonlijke records op de 400 en 800 meter te verbeteren die beide alweer stamden uit het jaar 2014. Al vroeg in het seizoen liet ik zien dat ik het in me had toen ik twee weken achter elkaar respectievelijk 50.05 en 50.27 op de 400m liet noteren, niet ver verwijderd van mijn beste tijd ooit van 49.85 seconden.

Hierom was mijn keuze voor het NK junioren dan ook gevallen op de 400m en niet de 800m. Helaas heb ik tijdens het NK niet laten zien wat ik op dat moment in me had. In de halve finale werd ik al bijna uitgeschakeld maar gelukkig plaatste ik me nog net als tijdsnelste voor de finale. In de finale liep ik een stuk beter dan in de series en in de halve finale maar ik had op meer gehoopt dan een tijd van 50.28 seconden en een vierde plek op de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Na dit tegenvallende NK heb ik mijn focus even verlegd naar de andere afstanden. Een week na het NK dook ik voor het eerst onder de 23 seconden (22.99) op de 200m en daarna was de 800m aan de beurt. Eerder in het seizoen had ik mijn pr al aangescherpt van 1:59.58min. naar 1:57.53min en deze keer werd het 1:56.19min. Mijn laatste wedstrijd van het seizoen liep ik in Leuven (B) en weer liep ik een pr. op de 800m van 1:56.03min. Na de race was ik er gelijk van overtuigd dat er nog veel meer in zit maar dat bewaar ik voor het volgende seizoen.

Al heel vroeg in het seizoen heb ik mijn pr. op de 100m verbeterd tot 11.67 seconden, kortom bijna al mijn persoonlijke records heb ik dit seizoen aan weten te scherpen (100m, 200m, 300m en 800m) en daarnaast heb ik in trainingen onder leiding van mijn nieuwe coach Grete Koens flinke progressie geboekt.

Ik heb dit jaar moeten wennen aan het wonen op Papendal, een nieuwe school en een nieuwe trainingsgroep. Als ik nu terugkijk op wat ik het afgelopen jaar heb geleerd en gedaan dan kan ik niet anders dan tevreden zijn ook al heb ik in lang niet alle wedstrijden mijn echte niveau laten zien. Ik weet zeker dat ik de komende jaren nog mooie stappen kan zetten en dat ik binnenkort als een cheetah over de baan raas.